גלידת וניל מתכון משף פרטי להכנת גלידת וניל

גלידת וניל מתכון משף פרטי להכנת גלידת וניל

הנה כמה מתכונים חלביים שונים להכנת גלידת וניל:

  1. גלידת וניל: מצרכים:
  • 2  כוסות חלב
  • 3/4  כוס סוכר
  • 4  ציפורניות וניל או 2 כפות תמצית וניל
  • 4  ביצים

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה, טגנו את החלב והסוכר יחד על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
  2. בקערה נפרדת, טגנו את הביצים.
  3. עליה לחזור לחממה ובשטח בינוני הוסיפי את מנת הביצים לחלב, לטגן בערבוב תוך שמירה על כיוונון מרובע.
  4. המשך לטגן על להבה בינונית לכ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  5. הוסיפו את הווניל לתערובת וערבבו היטב.
  6. הוציאו מהלהבה והקפידו לערבב בקפידה במהלך קירור הגלידה.
  7. כשהתערובת קרה מספיק, יציבו אותה במקפיא למשך 4-6 שעות עד שהיא מתייצבת לחלוטין.
  8. קפה לאטה: מצרכים:
  • 1  כוס חלב
  • 1  אספרסו או 1/2 כוס קפה חזקה
  • 1-2  כפות סוכר
  • אגוז מוסקט גרוס (אופציונלי)
  • קקאו או שוקולית טחונה (לאורך הגבה)
  • קינמון (לסיום, אופציונלי)

אופן הכנה:

  1. גרמו את החלב להתסיס ובישלו אותו בסיר או בקופסת קפה עד שהוא חם.
  2. התיזו את הסוכר לתוך הקפה וערבבו עד שהוא נמס לחלוטין.
  3. אם תרצו, הוסיפו את האגוז המוסקט וערבבו היטב.
  4. שפכו את החלב החם על הקפה וערבבו עד שישתמשם היטב.
  5. אם תרצו, הוסיפו קינמון לסיום.
  6. אפשר לקפוא את הקפה ולהוסיף קוביות קרח לתוצאה מרעננת יותר.
  7. מוס תותים: מצרכים:
  • 500  גרם תותים (יכולים להיות קפואים או טריים)
  • 1/4  כוס סוכר
  • 1/4  כוס מים
  • 1  כוס חלב

אופן הכנה:

  1. בסיר קטן, שלבו את התותים והסוכר.
  2. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה על להבה בינונית.
  3. כשהתותים מתרככים ומשחים במיץ, הסרו את הסיר מהלהבה ותפשטי את התותים בעזרת כף עץ או מטרפה.
  4. בקערה נפרדת, טגנו את החלב והביאיו לרתיחה על להבה בינונית.
  5. כשהחלב מתחיל להתקרר, הוסיפו את התותים המטוגנים לחלב וערבבו היטב עד שהתערובת מתמסה לחלוטין.
  6. יציבו את המוס במקרר למשך כמה שעות עד שהוא מתייצב לחלוטין.

אני מקווה שתהנו מהמתכונים החלביים הללו של שף הפרטי עד הבית! בתאבון

חייגו אלינו לקבלת פרטים נוספים דילוג לתוכן