הנה כמה מתכונים חלביים שונים להכנת גלידת וניל:
- גלידת וניל: מצרכים:
- 2 כוסות חלב
- 3/4 כוס סוכר
- 4 ציפורניות וניל או 2 כפות תמצית וניל
- 4 ביצים
אופן הכנה:
- בקערה גדולה, טגנו את החלב והסוכר יחד על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
- בקערה נפרדת, טגנו את הביצים.
- עליה לחזור לחממה ובשטח בינוני הוסיפי את מנת הביצים לחלב, לטגן בערבוב תוך שמירה על כיוונון מרובע.
- המשך לטגן על להבה בינונית לכ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
- הוסיפו את הווניל לתערובת וערבבו היטב.
- הוציאו מהלהבה והקפידו לערבב בקפידה במהלך קירור הגלידה.
- כשהתערובת קרה מספיק, יציבו אותה במקפיא למשך 4-6 שעות עד שהיא מתייצבת לחלוטין.
- קפה לאטה: מצרכים:
- 1 כוס חלב
- 1 אספרסו או 1/2 כוס קפה חזקה
- 1-2 כפות סוכר
- אגוז מוסקט גרוס (אופציונלי)
- קקאו או שוקולית טחונה (לאורך הגבה)
- קינמון (לסיום, אופציונלי)
אופן הכנה:
- גרמו את החלב להתסיס ובישלו אותו בסיר או בקופסת קפה עד שהוא חם.
- התיזו את הסוכר לתוך הקפה וערבבו עד שהוא נמס לחלוטין.
- אם תרצו, הוסיפו את האגוז המוסקט וערבבו היטב.
- שפכו את החלב החם על הקפה וערבבו עד שישתמשם היטב.
- אם תרצו, הוסיפו קינמון לסיום.
- אפשר לקפוא את הקפה ולהוסיף קוביות קרח לתוצאה מרעננת יותר.
- מוס תותים: מצרכים:
- 500 גרם תותים (יכולים להיות קפואים או טריים)
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1 כוס חלב
אופן הכנה:
- בסיר קטן, שלבו את התותים והסוכר.
- הוסיפו את המים והביאו לרתיחה על להבה בינונית.
- כשהתותים מתרככים ומשחים במיץ, הסרו את הסיר מהלהבה ותפשטי את התותים בעזרת כף עץ או מטרפה.
- בקערה נפרדת, טגנו את החלב והביאיו לרתיחה על להבה בינונית.
- כשהחלב מתחיל להתקרר, הוסיפו את התותים המטוגנים לחלב וערבבו היטב עד שהתערובת מתמסה לחלוטין.
- יציבו את המוס במקרר למשך כמה שעות עד שהוא מתייצב לחלוטין.
אני מקווה שתהנו מהמתכונים החלביים הללו של שף הפרטי עד הבית! בתאבון
-
-
מתון משף פרטי להכנת גלידת וניל
-
-
מתון משף פרטי להכנת גלידת וניל